Salată de legume cu sos de sardine
PrinteazaSalată de legume cu sos de sardine din: broccoli, morcovi, tulpini de telina, gulie, ardei gras, ceapa rosie, sare, file de sardine, usturoi, busuioc, ulei de masline, suc de lamaie si piper macint.
- 1 broccoli mic
- 2 morcovi
- 2 tulpini de ţelină
- 1 gulie
- 1 ardei gras roşu
- 1 ardei gras galben
- 2 cepe roşii mari sare
Pentru sosul de sardine:
- 80 g file de sardine în ulei
- 4-5 căţei de usturoi
- 1/2 legătură busuioc
- 80 ml ulei de măsline
- 2-3 linguri suc de lămâie
- piper măcinat
Mod de preparare:
Broccoli se desface în bucheţele, iar tulpinile se toacă mărunt. Morcovii se taie în sferturi pe lungime, apoi în bucăţi de cea 2 cm. Ţelina se taie bucăţi de 1 cm. Ceapa se taie în opt, iar gulia se curăţă şi se taie bucăţi mici. Ardeii se curăţă şi se taie fâşii.
Se pune o cratiţă cu apă sărată la fiert. Se pun mai întâi morcovii şi gulia, după 2 minute broccoli şi după încă 2 minute ţelina, ceapa şi ardeiul. Se mai lasă 2 minute, apoi se scot şi se scurg. Se scrug sardinele de ulei şi se taie bucăţi mici. Usturoiul se toacă mărunt, la fel şi busuiocul.
Se încinge uşor uleiul într-o crăticioară şi se călesc 2 minute sardinele şi usturoiul. Se toarnă sucul de lămâie, busuiocul şi piperul. Intr-un castron se pun legumele şi se toarnă sosul de sardele şi se decorează cu frunze de busuioc.
Salată de legume cu sos de sardine
Pofta buna!