Salata de legume cu orez

Printeaza

Salata de legume cu orez din: orez, ceapa verde, ridichi, telina, masline, boabe de ienibahar, mazare verde, salata verde, otet din vin rosu, supa de legume, patrunjel verde, ulei de masline, usturoi, sare, piper alb.

Ingrediente:Salata_de_legume_cu_orez

  • 1 cana orez
  • 4 fire ceapa verde
  • 4 ridichi
  • 1 telina mica
  • 5 masline negre
  • 1 lingurita boabe de ienibahar mcinate
  • 3/4 cana mazare verde
  • 12 frunze proaspete de salata verde

pentru dressing:

  • 1/4 cana otet din vin rosu
  • 1/4 cana supa de legume
  • 2 legaturi patrunjel verde
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • piper alb macinat

 

Mod de preparare:

Fierbi orezul in 2 1/2 cani cu apa usor sarata. Cand boabele s-au umflat, stingi focul si treci prin tot volumul de orez, cu doua furculite, ca sa nu adere boabele intre ele.

Speli si cureti legumele. Tai ceapa verde, ridichile si maslinele in felii, iar telina in cubulete.

Speli fiecare frunza de salata si pastrezi cateva pentru decor.

Amesteci intr-un vas orezul fiert cu legumele, fasii de salata si patrunje- lul tocat marunt.

Pentru dressing, amesteci otetul, supa de legume, uleiul si usturoiul curatat si zdrobit.

Torni dressingul obtinut peste legume si adaugi condimente dupa gust.

Pastrezi salata la rece pentru 20 de minute, timp in care amesteci din cand in cand.

Servesti salata intr-un bol tapetat cu frunze de salata verde.

Salata de legume cu orez

Salata_de_legume_cu_orez

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.