Salata de legume cu branza feta

Printeaza

Salata de legume cu branza feta din: pastarnac, morcov, seminte de chimion, naut, ulei, sfecla rosie, miere, humus, otet de vin alb, menta, branza feta.

Ingrediente: Salata_de_legume_cu_branza_feta

  • 4 păstârnaci, curăţaţi de coajă şi tăiaţi în sferturi
  • 4 morcovi, tăiaţi în sferturi
  • 2 linguriţe seminţe de chimion
  • 1 conservă de 400g de năut, boabele scurse
  • 2 linguri de ulei . –
  • 500g de sfeclă roşie fiartă, scursă şi tăiată în sferturi
  • 2 linguri de miere
  • 200g de humus
  • 2 linguri de oţet din vin alb
  • 1 legătură mică de mentă
  • 200g de brânză feta

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200°C. Tăvăleşte păstârnacul, morcovii, seminţele de chimion şi năutul prin ulei, sare şi piper, într-o tavă mare de copt. Coace-le 30 de minute, întorcându-le pe partea cealaltă la jumătatea intervalului.

Adaugă sfecla roşie în tavă şi stropeşte ingredientele cu miere, apoi dă tava din nou la cuptor, pentru 10 minute. Intinde humusul într-un strat subţire pe un platou mare sau împarte-l între 4 farfurii.

Când legumele sunt gata, stropeşte-le cu oţet şi amestecă totul bine în tavă. Aşază legumele peste humus, presară deasupra menta şi brânza, stropeşte totul cu eventualul sos rămas în tavă şi serveşte.

Salata de legume cu branza feta

Salata_de_legume_cu_branza_feta

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.