Salata de laptuci cu pepene galben cu avocado

Printeaza

Salata de laptuci cu pepene galben cu avocado din: pepeni galbeni, avocado, masline mari grecesti, bulgari de mozzarella, laptuca, hasmatuchi, ceapa de tuns, marar, ulei de masline, lamaie galbena, lamai verzi, seminte de susan, sare, piper.

Salata_de_laptuci_cu_pepene_galben_cu_avocado

Ingrediente:

  • 2 pepeni galbeni
  • 2 avocado
  • 18 masline mari grecesti
  • 2 pungute cu bulgari de mozzarella
  • 1 laptuca
  • 1/2 de legatura de hasmatuchi
  • 1/2 de legatura de ceapa de tuns
  • 4 fire de marar
  • 5 linguri de ulei de masline
  • 1 lamaie galbena
  • 3 lamai verzi
  • 1 lingura de seminte de susan
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Taiati pepenii in doua si scoateti-le samburii. La fel procedafi si cu avocado, scofandu-le samburii, si apoi, in mijloc, intindefi sucul de lamaie ca sa nu se innegreasca miezul.

Spalati frunzele de laptuca si zvantati-le. Pastrati cateva fire din verdeturile aromate si taiati-le fin pe celelalte.

Stoarceţi lămâile verzi, punând sucul într-un bol, după care amestecaţi-l cu uleiul de măsline şi ierburile aromate tăiate mărunt. Săraţi şi piperaţi.

Formaţi bucăţele sferice („mingi”) din miezul pepenelui şi din avocado, cu ajutorul unei linguri speciale.

Amestecaţi aceste „mingiuţe” cu măslinele, fără sâmburi şi tăiate mărunt, cu bulgării de mozzarella şi cu vinegreta din verdeţuri aro­mate tocate fin.

Puneţi acest amestec peste frunzele de lăptucă, presăraţi deasupra seminţe de susan şi ornaţi cu restul verdeţurilor ce au rămas întregi. Ţineţi salata la frigider până în momentul.

Salata de laptuci cu pepene galben cu avocado

Salata_de_laptuci_cu_pepene_galben_cu_avocado

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Ce bine arata salata de laptuci

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.