Salata de iarna cu varza rosie si sfecla

Printeaza

Salata de iarna cu varza rosie si sfecla din: varza rosie, sfecla, ceapa, chivas, ardei gras, rosie, nuci, lamaie, portocala, ulei de alune, ulei de rapita, ulei de nuca, coriandru, piper, sare.

Ingrediente:Salata_de_iarna_cu_varza_rosie_si_sfecla

  • 1/2 varza rosie
  • 1 sfecla
  • 1 ceapa
  • 2 fire de ceapa chivas
  • 1/2 ardei gras
  • 1 rosie

pentru sos:

  • 10 nuci decojite
  • 1/2 lamaie
  • 1/2 portocala
  • 2 lingurite cu ulei de alune
  • 1 lingurita cu ulei de rapita
  • 2 lingurite cu ulei de nuca
  • coriandru
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Intr-un castronel, amestecă uleiul de alu­ne cu cel de nuci şi rapiţă şi zeama de lă­mâie şi portocală.

Adaugă nucile tocate, un praf de sare şi piper. Lasă sosul la rece. Separat, spală sfecla şi pune-o la copt în cuptor.

Dacă te grăbeşti, poţi s-o fierbi. Imediat ce s-a pătruns sfecla, curăţ-o şi tai-o în cubuleţe.

Amestecă sfecla cu varza tocată, cea­pa tăiată mărunt şi cubuleţe de roşie şi ardei gras.

La final, aromatizează cu frunze de coriandru şi rondele de ceapă chivas. Toarnă deasupra sosul şi amestecă uşor.

Lasă câteva minute ca să se întrepătrundă aromele.

Salata de iarna cu varza rosie si sfecla

Salata_de_iarna_cu_varza_rosie_si_sfecla

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.