Salata de iarna cu sfecla si capere

Printeaza

Salata de iarna cu sfecla si capere din: sfecla, castravete, hrean, masline, capere, otet din vin rosu, boia iute, chimen, ustuoi, ulei de masline, sare si piper. Sucul de sfeclă roşie este unul din cele mai puternice remedii în tratarea cancerului, anemiei şi leucemiei. Efectul este mult mai puternic dacă sucul este băut în înghiţituri mici, la intervale regulate de timp şi dacă înainte de a fi înghiţit, este ţinut şi plimbat în toată gura. Sucul se bea înainte de masă cu cel putin o jumătate de oră. In caz de gripă, sucul de sfeclă reduce febra şi este vitaminizant, mărind puterea organismului de a lupta cu boala.

Ingrediente:

  • 4 sfecle
  • 1 castravete acru
  • 1 lingurita hrean ras
  • 8 masline
  • 2 linguri capere desarate
  • 2 linguri otet din vin rosu
  • 1 lingurita boia iute de ardei
  • 1/2 lingurita chimen macinat fin
  • 1 catel de usturoi
  • 5 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fierbeţi sau coaceţi la cuptor sfeclele, curăţaţi-le apoi de coajă şi tăiaţi-le în rondele. Puneti-le într-un castron mai mare, cu hreanul ras. Adăugaţi castravete­le tăiat în cubulefe sau bastonaşe, măslinele şi caperele. Amestecaţi oţetul, boiaua, chimenul şi ustu­roiul pisat într-un castron.

Puneţi şi uleiul, sare şi piper după gust. Cu o lingură de lemn presaţi ca­perele ca să se zdrobească puţin. şi apoi turnaţi compoziţia peste legumele din castron. Ameste­caţi şi serviţi salata în castroane individuale, imediat după ce aţi terminat prepararea ei, pentru a nu pierde aroma caperelor.

Salata de iarna cu sfecla si capere

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. inca o salata buna, multumim!

  2. Foarte buna salata de sfecla

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.