Salata de homari cu ridichi si porumb

Printeaza

Salata de homari cu ridichi si porumb din: homari, salate romane, ridichi, porumb din conserva, ceapa, ceapa de tuns, ulei de masline, otet din vin rosu, sare, piper.

Salata_de_homari_cu_ridichi_si_porumb

Ingrediente:

  • 2 homari de 800-900 g, fierti
  • 2 salate romane (se foloseste doar mijlocul)
  • 1 legatura de ridichi
  • 150 g de porumb din conserva
  • 2 cepe mici
  • 1 lingura de ceapa de tuns, taiata fin
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 1 lingura de otet din vin rosu
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curatati homarii: separati capul de corp. Cu o foarfeca solida, taiati carapacea de-a lungul burtii si desprindeti coada fara sa o faramitati.

Taiati carnea in felii simetrice si rupeti clestii pentru a extrage partea comestibila. Spălaţi şi zvântaţi salatele. Curanţi ridichile, apoi tăiaţi-le în rondele fine.  Curăţaţi cepele mici şi tocaţi-le mărunt.

Intr-un castron, turnaţi uleiul, oţetul, sarea, piperul, şi omogenizaţi totul folosind o fur­culiţă. Adăugaţi ceapa de tuns şi cepele mici, mărunţite, şi amestecaţi din nou.

Puneţi frunzele de salată şi feliile de homar într-o salatieră, repartizaţi rondelele de ridiche, adăugaţi boa­bele de porumb (scurse de zeamă), adăugaţi compoziţia obţinută anteri­or şi serviţi imediat.

Salata de homari cu ridichi si porumb

Salata_de_homari_cu_ridichi_si_porumb

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Bianca Varlan

    Salata asta arata intr-un mare fel

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.