Salata de grau cu rosii si busuioc

Printeaza

Salata de grau cu rosii si busuioc din: grau, frunze de dafin, apa, ulei de masline, ciuperci, sare, piper, cimbru uscat, masline, frunze de busuioc, rosii cherry, ceapa, otet de vin, sare, sos de soia, mustar de dijon, ulei de masline.

Ingrediente:Salata_de_grau_cu_rosii_si_busuioc

  • 800 g de grau
  • 2 frunze de dafin
  • 2 litri de apa
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 200 g de ciuperci tocate
  • sare si piper dupa gust
  • jumatate de lingurita de cimbru uscat
  • cateva masline fara samburi tocate
  • doua maini de frunze de busuioc
  • 200 g de rosii cherry taiate in sferturi
  • o ceapa mica tocata

pentru dressing:

  • 2 linguri de otet de vin
  • un praf de sare
  • jumatate de lingura de sos de soia
  • o lingurita de mustar de Dijon
  • 5 linguri de ulei de masline

 

Mod de preparare:

Fierbeti grâul în cei 2 litri de apă, adăugând frunzele de dafin. Amestecaţi constant, să nu se prindă de fund.

In timp ce grââul fierbe, încălziţi într-o tigaie 2 linguri de ulei şi sotati ciupercile până se înmoaie.

Adăugaţi cimbru şi usturoi. Transferaţi ciuppercile într-un bol, adăugaţi măslinele, busuiocul tocat, roşiile, ceapa şi grâul răcit la temperatura camerei.

Separat, bateţi celele 2 linguri de otet cu un praf de sare, jumătate de lingură de sos de soia, muştarul de Dijon şi uleiul de măsline şi turnaţi dreessingul peste salată.

Garnisiţi cu frunze de busuioc. Opţional, puteţi adăuga roşii uscate la soare tocate mărunt.

Salata de grau cu rosii si busuioc

Salata_de_grau_cu_rosii_si_busuioc

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.