Salată de ghebe cu gogoşari copţi

Printeaza

Salată de ghebe cu gogoşari copţi din: ghebe, gogosari, otet, zahar, dafin, boabe de piper si ulei.

Ingrediente:Salată de ghebe cu gogoşari copţi

  • 2 kg ghebe crude
  • 2 kg gogosari
  • 75 ml otet
  • 100 ml apa
  • 4 linguri mari zahar
  • 1 frunza dafin
  • cateva boabe de piper
  • 100-200 ml ulei

 

Mod de preparare:

‘Speli ghebele, apoi le fierbi, le scurgi şi le tai feliuţe dacă sunt cu pălăriile mari. Coci gogoşarii, îi cureţi şi îi tai feliuţe.

Amesteci apa, cu sarea, zahărul, oţetul, piperul, foile de dafin, uleiul şi le pui pe foc să fiarbă. Când dă în clocot pui ghebele şi gogoşarii.

Laşi să fiarbă cam 10 minute ca să-şi ia gustul una de la alta, apoi le pui în borcane (spălate, uscate şi fierbinţi).

Capsezi borcanele şi le dai la cuptor, într-o tavă goală, şi le fierbi până sosul de la fundul borcanului se ridică în sus (25 de minue).

Le scoţi şi le acoperi cu pături până a doua zi.

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Asa arata salata de ghebe? Ce tare :))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.