Salata de fructe de mare cu ananas

Printeaza

Salata de fructe de mare cu ananas din: creveti, scoici, boia, suc de portocale, ulei, busuioc, ananas.

Fructele de mare sunt o sursă importantă de proteine de înaltă calitate, acizi grași omega-3, vitamine (cum ar fi vitamina A, vitamina E și vitaminele din complexul B) și minerale (cum ar fi fierul, iodul, seleniul și zincul). Acestea pot contribui la menținerea sănătății inimii, la dezvoltarea și funcționarea creierului, la întărirea sistemului imunitar și la menținerea sănătății oaselor.

Ingrediente:Salata de fructe de mare cu ananas

  • 2 linguri suc de portocale roşii
  • 1 lingură suc de lămâie verde
  • 1/2 linguriţă boia de ardei
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 2 linguri busuioc
  • sare
  • 250 g creveţi
  • 250 g scoici
  • 250 g carne de crab
  • 1/2 ananas

 

Mod de preparare:

Se amestecă 2 linguri suc de portocale roşii cu 1 lingură suc de lămâie verde, 1/2 linguriţă boia de ardei şi 1/2 linguriţă de sare.

Se adaugă 3 linguri ulei, 1 lingură ulei de măsline şi 2 linguri busuioc proaspăt tocat.

Se fierb 250 g creveţi mari, curăţaţi şi fără vene, 3-4 minute, până se curbează şi devin roz.

Se pun în castronul cu sos şi se amestecă.

Se fierb 250 g scoici în abur circa 3 minute, până ce carnea devine opacă. Se scurg, se adaugă la creveţi şi se pun la frigider pentru 15 minute.

Se mai adaugă în vas 250 g carne de crab, 1/2 ananas tăiat cuburi, pulpa de la 1 ardei gras roşu tăiat cuburi de 1 cm şi se amestecă încet.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.