Salată de fenel cu năut

Printeaza

Salată de fenel cu năut din: naut, fenel, ceapa rosie, otet balsamic, patrunjel, ulei de masline, zahar, ardei iute, sare, piper.

Ingrediente:Salata_de_fenel_cu_naut

  • 250 g naut
  • 1 bulb fenel mai mare
  • 2 cepe rosii mari
  • 2 linguri otet balsamic sau lamaie
  • 1 legatura patrunjel
  • 50 ml ulei de masline
  • 2 lingurite zahar
  • 1 ardei iute
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Puneţi de cu seara năutul la înmuiat în apă rece cu 1 lingură rasă de bicarbonat de sodiu.

Puneţi apă în oala sub presiune (de 4 ori înălţimea năutului) adăugaţi 1 linguriţă ce zahăr şi săraţi bine.

După 15 minute de la primul fluerat, năutul e gata.

Lasăţi-l să se răcească. Intre timp aţi tăiaţi fenelul “peştişori” de 5 mm grosime.

Amestecaţi într-un castron năutul, fideluţa de fennel, ardeiul iute tăiat feliuţe, oţetul, uleiul de măsline şi un praf de zahăr.

Ornaţi cu pătrunjel şi fire de fennel.

Salată de fenel cu năut

Salata_de_fenel_cu_naut

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Reteta zilei: Fenel gratinat

Fenel gratinat din: fenel, ulei de masline, usturoi, pesmet, patrunjel, sare, piper. Ingrediente:  3 bulbi fenel, curatat si taiat sferturi 2 linguri ulei de masline 1 catel de usturoi, tocat 50gr pesmet 2 linguri patrunjel, tocat sare si piper     Mod de preparare: Intr-o cratita, fierbeti fenelul in apa timp de 10 minute. Scurgeti […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.