Salată de fasole verde cu roşii şi sos de ceapă

Printeaza

O reteta delicioasa de salata cu: fasole verde, rosii, sare, masline negre, telemea, ceapa, otet, apa, concentrat de legume, zahar, ulei.


Ingrediente:Salata de fasole verde

  • 600 g fasole verde
  • 500 g roşii mici
  • sare
  • 50 g măsline negre
  • 200 g telemea

Ingrediente sos:

  • 2 cepe mari (de preferinţă roşii)
  • 4 roşii din conservă decojite
  • 4 linguri de oţet
  • 100 ml apă fiartă cu 1 concentrat de legume
  • un praf de zahăr
  • 6 linguri ulei

Mod de preparare:

Cureţi fasolea (dacă e proaspătă), o speli şi o fierbi 15 minute în apă sărată (dacă e din con­servă, o scurgi de sucul ei). Strecori fasolea când e gata şi o treci sub un jet de apă rece. Laşi să se scurgă şi să se răcească în sită. Speli roşiile şi le tai în 2 sau în 4, în funcţie de mărimea lor.

Scoţi sâmburii măslinelor. Tai telemeaua în bucăţi potrivite. Pui într-un castron fasolea, roşiile şi măslinele şi amesteci uşor.

Pregăteşti aşa sosul:

Cureţi ceapa, o speli şi o toci mărunt. Scoţi roşiile din conservă, le laşi să se scurgă de suc şi le tai şi pe ele mărunt. Amesteci ceapa cu roşiile, adaugi peste ele sosul obţinut din oţet, apa fiartă cu concentrat de supă, sare, piper, zahăr, bine amestecate şi transformate în cremă.

Torni totul peste fasolea amestecată cu roşii crude şi măsline. Deasupra pui bucăţi de telemea.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.