Salata de fasole cu verdeturi

Printeaza

Salata de fasole cu verdeturi din: fasole, morcov, untisor, loboda, leurda, spanac, ceapa, usturoi, ulei, boia, otet, sare, piper.

Ingrediente:Salata de fasole cu verdeturi

  • 200 g fasole boabe
  • 1 foaie de dafin
  • 1 morcov
  • 2 legături untişor
  • 1 legătură mică de lobodă
  • 1 legătură leurdă
  • câteva frunze de spanac
  • câte 2 fire ceapă şi usturoi verde
  • 5 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriţă boia iute
  • 1 linguriţă oţet balsamic
  • sare
  • piper negru măcinat

 

Mod de preparare:

Inmoi boabele de fasole de seara, iar a doua zi le fierbi la foc mediu, pentru aproximativ 2 ore, schimbând apa de două ori, la interval de 30 de minute. In ultima apă, adaugi puţină sare şi foaia de dafin şi laşi să mai fiarbă timp de 45-60 de minute, până când boabele devin moi, dar nu se crapă.

Decojeşti morcovul şi îl dai pe răzătoarea mică. în 2 linguri de ulei încins, căleşti morcovul şi partea albă a usturoiului şi cepei, în prealabil tăiată în rondele.

Amesteci timp de 2-3 minute, apoi adaugi boiaua, sare şi piper. Amesteci boabele de fasole scurse cu aceste ingrediente calde.

In timp ce se răcesc legumele călite şi fasolea, speli şi cureţi verdeţurile şi le rupi sau le tai fâşii subţiri. Tai în rondele frunzele de ceapă şi usturoi verde.

Amesteci într-un bol ingredientele şi le stropeşti cu uleiul de măsline rămas şi cu oţetul balsamic. Consumi salata după ce ai păstrat-o la rece 10 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.