Salata de fasole cu praz

Printeaza

Salata de fasole cu praz din: fasole, praz, gogosar sau ardei, otet, chimen, ulei, mustar, verdeata, sare, piper.

Ingrediente:Salata_de_fasole_cu_praz.jpg

  • 200 g fasole boabe
  • 1 foaie de dafin
  • 1 fir de praz
  • 1 gogoşar murat sau 1 ardei crud
  • 4-5 linguri oţet
  • 1/2 linguriţă chimen
  • 2 linguri ulei
  • 1 linguriţă muştar
  • verdeaţă
  • sare
  • piper negru măcinat

 

Mod de preparare:

Alegi fasolea şi o acoperi cu apă fierbinte. Pui peste vas un capac şi laşi boabele să se umfle. După 3 ore, o scurgi şi o pui la fiert în apă fierbinte. După 1/2 oră, schimbi apa şi continui fierberea împreună cu foaia de dafin.

Scurgi boabele fierte şi le laşi să se răcească. In timp ce fasolea fierbe, cureţi prazul şi îl tai în ron­dele pe care le opăreşti cu oţetul diluat cu apă cât să le acopere. Cureţi gogoşarul sau ardeiul şi îl tai în fâşii înguste.

Pui într-un bol fasolea răcită, prazul scurs, gogoşarul, chimenul, muştarul, sare şi piper după gust.

Salata de fasole cu praz

Salata_de_fasole_cu_praz

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.