Salata de fasole boabe cu praz si smantana

Printeaza

Salata de fasole boabe cu praz si smantana din: fasole, praz, suc de lamaie, sare, piper, ulei de masline, ţelină verde,  smântână.

Ingrediente:Salata de fasole boabe cu praz si smantana

  • 500 g fasole
  • 3 fire praz
  • suc de lămâie
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • câteva fire de ţelină verde
  • 200 g smântână

 

Mod de preparare:

Pentru ca fasolea să fiarbă mai repede, cu o zi îna­inte pui boabele să se înmoaie într-un vas cu apă.

A doua zi pui fasolea la fiert şi o laşi să clocotească 10 minute, după care schimbi apa.

Repeţi această operaţie de 2-3 ori, apoi o laşi să fiarbă la foc mic.

Când este gata, scoţi fasolea într-o strecurătoare, pentru a scurge apa în care a fiert. Intre timp, tai foarte fin prazul, inclusv frunzele.

Le pui într-un vas, presari puţină sare şi amesteci cu mâna pentru a se înmuia.

Pui fasolea într-un vas şi o amesteci cu prazul şi cu smântână, cu ulei de măsline, suc de lămâie, sare şi piper după gust.

Adaugi frunzele de ţelină mărunţite sau tarhon. Serveşti salata cu felii de pâine prăjite.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.