Salata de dovleac cu naut

Printeaza

Salata de dovleac cu naut din: dovleac, usturoi, ulei de masline, sare, naut, ceapa, usturoi, zeama de lamaie, pasta tahini, apa, ulei de masline.

Ingrediente:Salata_de_dovleac_cu_naut

  • un dovleac mediu (cam un kilogram, un kilogram si jumtate) taiat cubulete
  • un catel de usturoi pisat
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare dupa gust
  • o conserva de naut scursa (cam o ceasca si jumatate)
  • o ceapa medie tocata marunt

pentru dressing:

  • un catel de usturoi pisat
  • 2 linguri de zeama de lamaie
  • 3 linguri de pasta tahini
  • 2 linguri de apa
  • 2 linguri de ulei de masline

 

Mod de preparare:

Incălziţi cuptorul la 220 grade Celsius. Intr-un bol, amestecaţi dovleacul cuburi, un căţel de usturoi, 2 linguri de ulei de măsline şi sare după gust. Puneţi cuburile de dovleac într-o tavă, pe hârtie de copt, şi dafi la cuptor timp de 25 de minute sau până se înmoaie dovleacul.

Scoateţi tava din cuptor şi lăsaţi să se răcească. Pentru dressing, bateţi căţelul de usturoi rămas cu cele 2 linguri de zeamă de lămâie. Adăugaţi pasta de tahini şi omogenizaţi, adăugând apoi şi apa şi cele 2 linguri de ulei de măsline rămase.

Intr-un bol, amestecaţi cuburile de dovlecei, năutul şi ceapa. Turnaţi dressingul şi serviţi imediat.

Salata de dovleac cu naut

Salata_de_dovleac_cu_naut

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.