Salata de dovleac cu branza

Printeaza

Salata de dovleac cu branza din: dovleac, ceapa, ulei, quinoa, naut, coriandru, patrunjel, lamaie, branza.

Ingrediente:Salata de dovleac cu branza

  • 1 kg dovleac, tăiat bucăţi
  • 2 cepe roşii, tăiate felii
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 2×250 g quinoa albă şi roşie, fiartă
  • 400 g conservă de năut, scurs de lichid şi clătit
  • câte o mână de coriandru, pătrunjel proaspăt, tocat
  • zeama de la 1 lămâie
  • 200 g brânză de capră

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la semnul 7/200 C.

Aşază dovleacul şi ceapa în tavă şi stropeşte cu uleiul. Presară sare şi piper şi dă la cuptor 30-35 minute, până când se pătrunde.

Fierbe quinoa şi las-o să se răcorească. Aşaz-o într-un bol larg, afâneaz-o cu furculiţa şi adaugă ceapa rumenită, năutul, verdeaţa şi zeama de lămâie.

Aşază pe platoul de servit bucăţile de dovleac rumenit şi serveşte presărat cu brânza sfărâmată.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.