Salata de cuscus si rodie

Printeaza

Salata de cuscus si rodie din: cuscus, apa, ulei de masline, seminte de rodie, zeama de lamaie, frunze de salvie, frunze de menta, coriandru, sare, piper.

Ingrediente:Salata_de_cuscus_si_rodie

  • 100 g cuscus
  • 200 ml apa sau supa strecurata de legume
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 rodie (semintele)
  • 1 lamaie (zeama)
  • 3-4 frunze de salvie
  • 3-4 frunze de menta
  • 1/4 coriandru macinat
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper macinat

 

Mod de preparare:

Asezi cuscusul intr-un castron, il acoperi cu apa calduta (sau supa strecurata de legume), adaugi uleiul si zeama de lamaie. presari coriandru, sare si piper, proaspat macinat, amesteci si lasi sa stea deoparte circa 20 de minute. Din cand in cand amesteci cu furculita pentru a-l aera.

Pui cuscusul la fiert în apa în care a fiert carnea. Amesteci într-un mojar, coriandrul, frunzele verzi de cimbru, detaşate de rămurele, boabele întregi de piper. Mărunţeşte-le doar de jumătate.

Când toată zeama a fost absorbită de cuşcuş, potriveşti gustul de sare, piper şi lămâie, adaugi frunzele proaspete de salvie şi mentă şi amesteci din nou.  Serveşti salata garnisită cu seminţe de rodie (proaspăt extrase din fruct), cu felii de pâine prăjită sau lipii arăbeşti.

Salata de cuscus si rodie

Salata_de_cuscus_si_rodie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.