Salata de cuscus cu ardei
PrinteazaSalata de cuscus cu ardei din: cuscus, piept de curcan, morcov, ceapa, vanata, ardei, gogosar, ulei, piper, sare.
- 1 cană de cuşcuş
- 200 g piept de curcan
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1/2 vânătă
- 1/2 ardei gras galben
- 1/2 gogoşar
- 1 lingură de zeamă de lămâie
- 1 lingură de ulei
- 1/2 linguriţă de piper alb
- sare
Mod de preparare:
Fierbe carnea împreună cu morcovul şi ceapa. Când sunt gata, scurge-le şi păstrează zeama, iar carnea tai-o în cubuleţe.
Pune cuşcuşul într-un castron şi toarnă peste el zeama caldă. Lasă-l câteva minute, să absoarbă tot lichidul.
Taie în cubuleţe ardeiul gras, gogoşarul şi vânăta. Intr-o tigaie, căleşte la foc potrivit legumele, apoi adaugă carnea şi las-o un minut.
Dă deoparte, încorporează cuşcuşul, potriveşte de sare şi piper şi stropeşte cu zeamă de lămâie. Serveşte salata caldă sau rece.
Salata de cuscus cu ardei
Pofta buna!