Salata de cruditati aromata

Printeaza

Salata de cruditati aromata din: telina, morcovi, mar, nuca, ou, faina, mustar, ulei, cascaval, lamaie.

Ingrediente:Salata de cruditati aromata

  • 1 ţelină
  • 3 morcovi
  • 1 măr mare
  • 100 g nucă

Pentru maioneza:

  • 1 gălbenuş crud
  • 6 linguriţe cu făină
  • 6-8 linguriţe cu ulei de măsline
  • 1/2 lămâie
  • 100 g caşcaval
  • 2 linguri cu muştar
  • 3 linguri cu smântână
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţă nuca şi pune-o la prăjit în tigaie (sau cuptor) pentru 10-15 minute. După ce s-a răcorit, zdrobeşte-o. Pune la fiert 150 ml de apă. Când dă în clocot, adaugă făina şi jumătate din ulei şi amestecă repede.

Pune din nou pe foc mic şi adaugă puţină apă clocotită, amestecând energic, până ce compoziţia se desprinde de marginea vasului. Separat, freacă gălbenuşul cu muştarul, zeama de lămâie, uleiul rămas, sarea şi piperul (după gust).

Incorporează sosul gros de făină, iaurtul sau smântână şi amestecă bine. Dă pe râzătoare legumele şi mărul şi încorporează-le în maioneză împreună cu nuca zdrobită.

Serveşte cu crutoane, caşcaval ras şi salată verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.