Platou cu cruditati

Printeaza

Platou cu cruditati

Ingrediente:Platou cu cruditati

  • 200 g morcovi
  • 200 g t,elina
  • 200 g rosii
  • 200 g castraveti
  • 200 g varza alba sau rosie
  • 150 g masline negre
  • 50 g patrunjel verde
  • 2 lamai
  • 150 ml ulei de masline
  • 50 ml otet
  • 30 g ceapa
  • 1 g piper macinat
  • 30 g sare

 

Mod de preparare:

Morcovii si telina se curata, se spala si se taie julien. Se introduc intr-un vas cu suc de lamaie, pentru a evita oxidarea telinei. Rosiile, curatate si spalate, se taie in felii.

Castravetii, curatati si spalati, se taie in rondele fine. Varza, curatata si spalata, se taie julien, foarte fin. Se scot samburii de la masline. Patrunjelul, curatat si spalat, se i taie marunt.

Pe un platou rotund se asaza legumele in forma de piramida, alternand culorile. Piramida se termina la partea superioara cu masline. Se presara patrunjel verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.