Salata de creveti cu rosii uscate si crutoane

Printeaza

Salata de creveti cu rosii si crutoane din: salata verde, rosii uscate, paine toast, unt, creveti, ulei de masline, otet de vin alb, sare, piper, zahar.

Ingrediente:Salata_de_creveti_cu_rosii_uscate_si_crutoane

  • 300 g salata verde asortata
  • 40 g rosii uscate conservate in ulei
  • 2 felii paine toast
  • 2 linguri unt
  • 12 creveti cruzi decorticati
  • 6 linguri ulei de masline
  • 2 linguri otet de vin alb
  • sare
  • piper
  • 1 praf zahar

 

Mod de preparare:

Se curata salata verde, se spala, se scuruta si se rupe bucati. Se scurg rosiile si se taie marunt (se pastreaza uleiul). Se decojeste  pâinea şi se taie cuburi; se prăjesc crutoanele în unt până ce se rume­nesc. Se lasă să se scurgă pe prosoape de hârtie. Se crestează creveţii pe spate şi se scoate intestinul.

Se spală creveţii, se şterg şi se prăjesc în 2 linguri de ulei cca 2  min. pe fiecare parte. Se sărează şi se piperează.

Pentru dressing se amestecă oţetul cu sare, piper şi zahăr. Se adaugă cele 4 linguri de ulei de măsline rămas, precum şi uleiul scurs de la roşiile uscate. Creveţii se servesc cu salată şi se presară crutoane. In final se toarnă deasupra dressingul.

Salata de creveti cu rosii uscate si crutoane

Salata_de_creveti_cu_rosii_uscate_si_crutoane

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.