Salata de conopida si capere

Printeaza

Salata de conopida si capere din: conopida, morcovi, telina, nuca, maioneza, smantana, lamaie, mustar, capere, sare, piper, rosii, salata verde.

Ingrediente:Salata de conopida si capere

  • 1 kg conopidă
  • 400 g morcovi
  • 300 g ţelină
  • 200 g miez nucă
  • 200 g maioneză
  • 175 g smântână
  • 10 g suc lămâie
  • 50 g muştar
  • 15 capere
  • sare
  • piper alb
  • roşii
  • salată verde

 

Mod de preparare:

Conopida se spală bine şi se pune la fiert în apă clocotită circa cinci minute. Se scurge de apă şi se lasă să se răcească bine.

Morcovii şi ţelina se spală, se curăţă şi se taie julien. Miezul de nucă se pisează.

Se amestecă aceste ingrediente între ele, adăugându-se maioneza, smân­tână, muştarul, caperele, sarea şi piperul şi se omogenizează cât mai bine.

Se ornează cu felii de roşii şi salată verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.