Salata de conopida si broccoli

Printeaza

Salata de conopida si broccoli din: broccoli, conopida, otet, sare, piper, nucsoara, zahar, ulei de nuci.

Ingrediente:Salata_de_conopida_si_broccoli

  • 750 g broccoli
  • 250 g conopidă
  • sare
  • 6 linguri de oţet de vin alb
  • piper
  • 1 vârf de cuţit de nucşoară
  • 1/2 linguriţă de zahăr
  • 6 linguri de ulei de nuci

 

Mod de preparare:

Se spală conopida şi broccoli, se curăţă şi se desfac în bucheţele. Cozile de broccoli se descojesc şi se taie felii subţiri.

Conopida se fierbe circa 5 minute în apă clocotită cu sare, apoi se adăugă broccoliul. Legumele se fierb împreună încă 5 minute, după care se lasă la scurs într-o strecurătoare.

Se păstrează 2 linguri din zeama în care au fiert. Lichidul păstrat se amestecă cu oţet, sare, piper, nucşoară şi zahăr, după care se încorporează uleiul.

Ingredientele pentru salată se pun într-un castron şi se amestecă cu marinada. După ce se lasă 10 minute la aromatizat, salata se asezonează încă o dată după gust şi se serveşte împreună cu pâine proaspătă.

Salata de conopida si broccoli

Salata_de_conopida_si_broccoli

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.