Salata de conopida si broccoli
PrinteazaSalata de conopida si broccoli din: broccoli, conopida, otet, sare, piper, nucsoara, zahar, ulei de nuci.
- 750 g broccoli
- 250 g conopidă
- sare
- 6 linguri de oţet de vin alb
- piper
- 1 vârf de cuţit de nucşoară
- 1/2 linguriţă de zahăr
- 6 linguri de ulei de nuci
Mod de preparare:
Se spală conopida şi broccoli, se curăţă şi se desfac în bucheţele. Cozile de broccoli se descojesc şi se taie felii subţiri.
Conopida se fierbe circa 5 minute în apă clocotită cu sare, apoi se adăugă broccoliul. Legumele se fierb împreună încă 5 minute, după care se lasă la scurs într-o strecurătoare.
Se păstrează 2 linguri din zeama în care au fiert. Lichidul păstrat se amestecă cu oţet, sare, piper, nucşoară şi zahăr, după care se încorporează uleiul.
Ingredientele pentru salată se pun într-un castron şi se amestecă cu marinada. După ce se lasă 10 minute la aromatizat, salata se asezonează încă o dată după gust şi se serveşte împreună cu pâine proaspătă.
Salata de conopida si broccoli
Pofta buna!