Salata de conopida cu usturoi

Printeaza

Salata de conopida cu usturoi din: telina, conopida, curry, sare, cimbru, ceapa, pasta de rosii, ulei, usturoi, patrunjel.

Ingrediente:Salata de conopida cu usturoi

  • 1 telină cu tijă
  • 1/2 conopidă
  • curry
  • sare
  • cimbru uscat
  • 1 ceapă
  • 2 linguri pastă de rosii
  • ulei
  • 2 căţei usturoi
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Sotezi ceapa tocată în ulei încins, apoi adaugi curry şi cimbru. Mai laşi câteva rpinute pe foc şi pui usturoiul şi pasta de roşii. Tai tija de ţelină şi rădăcina cuburi şi le opăreşti în apă cu sare câteva minute, până se mai înrnoaie.

Adaugi bucheţelele de conopidă şi laşi câteva minute. Adaugi ţelina şi conopida în tigaie, torni 2-3 linguri din zeama în care au fiert, potriveşti de sare, amesteci şi mai ţii 5-10 minute la foc mic.

Serveşti calde, cu pătrunjel.

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Eu asa fac salata de conopida:

    Ingrediente:

    500 de grame de conopida gata curatata de cotor si frunzele exterioare
    2 linguri de maioneza
    2 linguri de iaurt cu 3,5% grasime (sau chiar mai slab)
    1 catel mic de usturoi
    zeama de la 1/2 de lamaie
    3 linguri cu varf de rondele de ceapa verde (numai partea verde deschis)
    sare si piper alb macinat dupa gust

    Mod de preparare:

    Conopida se desface in buchetele, indepartand cotorul si frunzele exterioare, precum si partile patate sau stricate, daca exis Conopida se pune la fiert in apa cu sare.

    Se fierbe pana se inmoaie, apoi se scurge bine conopida de apa. Pentru a grabi racirea, buchetelele de conopida se pot trece intr-un vas cu apa cu gheata, apoi se scurg bine si se pot prepara.

    Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.