Salata de castravete cu somon si ghimbir
PrinteazaSalata de castravete cu somon si ghimbir din: castravete, mere verzi, suc de lamaie, somon afumat, otet, icra de somon, ghimbir, arpagic, smantana, sare si piper alb.
- 1 castravete mic
- 2 mere verzi
- sucul de la 1 lamaie
- 200 g somon afumat
- 2 lingurite cu otet de alcool
- 2 linguri cu icre de somon (facultativ)
- 1 lingurita cu ghimbir, proaspat tocat
- 1 lingura cu ciboulette/arpagic tocata
- 10 cl smantana lichida
- sare si piper alb macinat
Mod de preparare:
Curăţaţi castravetele cu un cuţit economic, lăsînd şi o parte din coaja verde. Tăiaţi-l în două pe lungime, înlăturaţi seminţele şi tăiaţi-l în lamele subţiri. Spălaţi merele şi ştergeţi-le. Tăiaţi merele în două, fără să le decojiţi, scoateţi căsuţa cu sîmburi.
Tăiaţi jumătăţile de măr felii subţiri şi stropiţi-le imediat cu zeamă de lămîie, pentru a nu se înnegri. Tăiaţi somonul fileuri.
Daţi drumul lamelelor de castravete într-o crăticioară cu apă clocotită şi sărată şi adăugaţi oţetul. Fierbeţi 3 minute, apoi scoateţi feliile de castravete cu spumiera şi daţi-le drumul în apă rece. Scurgeţi-le şi ştergeţi-le cu hîrtie absorbantă. Lăsaţi feliile de castravete să se răcească.
Puneţi castraveţii, merele, somonul, icrele, ghimbirul şi ciboulette într-un castron şi amestecaţi. Bateţi uşor smîntînă într-un castron, cu o furculiţă, pentru a căpăta puţin volum.
Săraţi, piperaţi şi răsturnaţi peste salată. Puneţi în frigider pînă în momentul servirii.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- salata berlineza