Salată de cartofi şi somon

Printeaza

O reteta delicioasa de salata cu: cartofi, otet, somon, telina, ceapa verde, ardei verde, ceapa rosie, sare, piper, rosii, castraveti, merisoare.

Ingrediente:

  • 4 cartofi de dimensiune medie, fierţi în coajă
  • 125 ml oţet (sau oţet din cidru ori din merişoare)
  • 170 de grame de somon tăiat mărunt
  • 50 g ţelină tocată
  • o ceapă verde, tocată
  • 50 g ardei verde
  • 50 g ceapă roşie
  • sare
  • piper, după gust
  • salată verde
  • roşii
  • castraveţi
  • merişoare uscate

Mod de preparare:

Mai întâi reîncălziţi cartofii la cuptor timp de câteva minute. Curăţaţi cartofii de coajă şi tăiaţi-i, în jumătăţi sau sferturi, după cum este necesar. Se adaugă 50 ml de oţet (este preferat, oţetului din vin, cel din cidru, din merişoare, oţetul din mere sau cel din cidru de arţar ori din afine la frigider.

Cartofii se tasă în această mari­nată câteva ore sau peste noapte. Chiar înainte de servire, se adaugă restul de sos şi ingredientele rămase, cu excepţia salatei verzi, a roşiilor şi a castraveţilor. Se amestecă.

Salata se aşază pe frunze de salată verde, cu garnitură cu felii de roşii şi castraveţi. Se adaugă merişoare uscate.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.