Salata de cartofi noi cu pesmet si parmezan

Printeaza

O reteta de salata de cartofi noi cu pesmet si parmezan din: cartofi, busuioc, usturoi, parmezan, ulei de masline si pesmet.

Ingrediente:Salata de cartofi noi cu pesmet si parmezan

  • 700 g cartofi noi, taiati pe jumatate
  • 1 legatura de busuioc, tocata grosier
  • 2 catei de usturoi, zdrobit
  • 25 g parmezan, ras
  • 6 linguri ulei de masline
  • 50 g pesmet
  • 50 g parmezan
  • 1 lingura ulei de masline

 

Mod de preparare:

Intr-un vas cu apă rece şi sare, pune cartofii la fiert. Lasă să fiarbă la foc mic, cu vasul acoperit, timp de aproximativ 10-15 minute, din momentul în care apa începe să clocotească. Apoi scurge cartofii de apă şi la- să-i deoparte.

Pune busuiocul, usturoiul, parmezanul, uleiul şi două linguri de apă într-un robot şi amestecă bine. Amestecă sosul de busuioc cu cartofii fierţi când încă mai sunt calzi.Preîncălzeşte cuptorul la semnul 6/200 C.

Amestecă pesmetul cu parmezanul şi pune-le într-o tavă de copt tapetată. Stropeşte cu ulei de măsline şi dă la cuptor timp de 5-10 minute, până se rumenesc. Presară amestecul peste cartofi şi serveşte imediat.

Salata de cartofi noi cu pemset si parmezan

Salata de cartofi noi cu pesmet si parmezan

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.