Salata de cartofi cu sos de mustar si verdeata

Printeaza

Salata de cartofi cu sos de mustar si verdeata din: cartofi, ceapa, ulei, mustar, otet, salata, oua, masline, sare, busuioc, patrunjel.

Ingrediiente:Salata de cartofi cu sos de mustar si verdeata

  • 1 kg cartofi
  • 2 cepe mijlocii
  • 3 linguri cu ulei
  • 2 linguri cu muştar picant
  • 2 linguri cu oţet
  • 1 salată verde tânără
  • 2 ouă fierte
  • 6-10 măsline
  • sare
  • busuioc mediteranean
  • 3-4 tije de pătrunjel

 

Mod de preparare:

Spălaţi cartofii şi puneţi-i la fiert în apă calda cât să-i acopere. Fierbeţi-i la foc mic, cu vasul acoperit, iar după 1-2 ore scurgeţi apa, lăsaţi să se răcească 5 min cu vasul pus în apă rece.

Curăţaţi cartofii şi tăiaţi-i felii, puneţi-i într-un castron adânc, stropiţi cu puţin ulei cât sunt calzi. Săraţi uşor.

Curăţaţi şi tăiaţi ceapa rondele, amestecaţi cu salata verde spălată şi tăiată fâşii, cu măslinele fară sâmburi, cu busuiocul tocat şi puneţi amestecul peste cartofi.

Faceţi un sos din muştar, ulei, oţet, un gălbenuş mărunţit cu furculiţa şi puţină sare. Amestecaţi bine, turnaţi sosul peste cartofi, omogenizaţi folosind o furculiţă şi neteziţi salata cu lama cuţitului.

Decoraţi cu felii de ou, iar deasupra puneţi tijele de pătrunjel spălate şi uscate în şerveţele. Lăsaţi o ora la rece. Serviţi ca aperitiv, fară pâine.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.