Salata de cartofi cu sos de mustar si busuioc

Printeaza

Salata de cartofi cu sos de mustar si busuioc din: cartofi, ceapa, ulei, mustar, otet, salata, oua, masline, sare, busuioc, patrunjel.

Ingrediente:Salata de cartofi cu sos de mustar si busuioc

  • 1 kg cartofi
  • 2 cepe mijlocii
  • 3 linguri cu ulei
  • 2 linguri cu muştar picant
  • 2 linguri cu oţet
  • 1 salată verde tânără
  • 2 ouă fierte
  • 6-10 măsline
  • sare
  • busuioc mediteranean
  • 3-4 tije de pătrunjel

 

Mod de preparare:

Spălaţi cartofii şi puneţi-i la fiert în apă caldă cât să-i acopere.

Fierbeţi-i la foc mic, cu vasul acoperit, iar după 30 min scurgeţi apa, lăsaţi să se răcească 5 min cu vasul pus în apă rece. Curăţaţi cartofii şi tăiaţi-i felii, puneţi-i într-un castron adânc, stropiţi cu puţin ulei cât sunt calzi.

Săraţi uşor.

Curăţaţi şi tăiaţi ceapa rondele, amestecaţi cu salata verde, spălată şi tăiată fâşii, cu măslinele fară sâmburi, cu busuiocul tocat şi puneţi amestecul peste cartofi.

Faceţi un sos din muştar, ulei, oţet, un gălbenuş farâmat furculiţa şi puţină sare. Amestecaţi bine, turnaţi sosul peste cartofi, omogenizaţi folosind o furculiţă şi neteziţi suprafaţa salatei cu lama cuţitului.

Decoraţi cu felii de ou, decoraţi cu tije de pătrunjel, lăsaţi la rece 1 oră. Serviţi salata ca aperitiv, fară pâine.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.