Salata de cartofi cu peste sarat sau afumat

Printeaza

Salata de cartofi cu peste sarat sau afumat din: cartofi, peste, ceapa, castraveciori murati sau acri, masline, ulei, oua, patrunjel.

Ingrediente:Salata de cartofi cu peste sarat sau afumat

  • 1/2 kg cartofi
  • 200 g peşte (scrumbie sărată, scrumbie afumată, heringi afumaţi, chilcă etc.)
  • 2 cepe
  • 4 castraveciori muraţi sau acri
  • 100 g măsline negre
  • 4 linguri
  • ulei
  • 2 linguri oţet
  • opţional: 3 ouă fierte tari sau coapte, 1 legătură pătrunjel

 

Mod de preparare:

Cartofii se fierb în coajă, se scot din apă, se curăţă şi apoi se taie în cubuleţe (cu latura cam de 1 cm) sau rondele. Peştele sărat, care în prealabil a fost ţinut în apă rece 8-12 ore pentru desărare, sau peştele afumat se curăţă de piele şi oase şi se taie în bucăţele mici, apoi se amestecă cu cartofii.

Se adaugă ceapa tăiată fideluţă, castraveciorii tăiaţi cubuleţe şi măslinele (cu sâmburii scoşi). Tot acum se adaugă şi cele trei ouă tari tăiate cubuleţe.

La sfârşit, peste amestec se toarnă oţetul (eventual diluat) şi uleiul. Se amestecă bine, dar cu grijă pentru a nu zdrobi cartofii. Când este gata, se presară deasupra pătrunjelul tocat mărunt.

Salata poate fi păstrată câteva zile în frigider.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.