Salata de cartofi cu parmezan

Printeaza

Salata de cartofi cu parmezan din: cartofi, ceapa, marar, patrunjel, parmezan, ulei, usturoi.

Ingrediente:Salata de cartofi cu parmezan

  • un kg cartofi
  • o ceapă roşie
  • o legătură mărar

Pentru sos:

  • 2 legături pătrunjel
  • o lingură muguri de pin
  • o lingură parmezan
  • 100 ml ulei
  • un căţel usturoi
  • 1-2 linguri suc de lămâie
  • sare

 

Mod de preparare:

Cartofii se spală bine si se pun la fiert în coajă. Intre timp, în bolul unui mixer se pun pătrunjelul, usturoiul şi mugurii de pin. Se mixează, se adaugă parmezanul, se mixează şi se toarnă uleiul amestecând, iar apoi sucul de lămâie.

Cartofii se curăţă de coajă şi, calzi fiind, se amestecă bine cu sosul de pătrunjel, ceapa tăiată peştişori şi mărarul. Se potriveşte gustul de sare şi se serveşte imediat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.