Salată de cartofi cu nuci

Printeaza

Salată de cartofi cu nuci

Salată de cartofi cu nuci

Ingrediente:

  • 800 g cartofi
  • două cepe roşii
  • 50 g miezuri de nucă
  • 50 g măsline feliate
  • 25 g stafide
  • un căţel de usturoi
  • muştar cu boabe
  • ulei de măsline
  • oţet de mere
  • sare, piper
  • pudră de scorţişoară
  • pătrunjel
  • ouă
  • salată verde

Preparare:

Cepele se curăţă de foi, se spală, se taie în rondele subţiri şi se pun într-un castron cu apă rece, ca să mai elimine din mirosul şi gustul puternic.

Cartofii se spală, se fierb în apă cu sare şi se lasă la răcit timp de zece minute, apoi se curăţă de coajă.

Se taie fiecare cartof în rondele subţiri sau în felii mai groase, se pun într-un castron împreună cu rondelele de ceapă, miezurile de nucă tăiate mărunt, stafidele, măslinele, sarea şi piperul.

Separat se face un sos din două linguri de ulei de măsline, o lingură de oţet de mere şi două linguri de muştar cu boabe.

Se adaugă sarea şi piperul, un vârf de cuţit de pudră de scorţişoară, verdeaţa tocată şi usturoiul pisat.

Se amestecă şi se serveşte alături de salata de legume caldă sau rece.

Salată de cartofi cu nuci

Salată de cartofi cu nuci.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Sa fac si eu o salata de cartofi. Pe langa, nuci, o sa pun si cateva migdale.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.