Salată de cartofi cu maioneză

Printeaza

Salată de cartofi cu maioneză

Ingrediente:Salată de cartofi cu maioneză

  • 6-8 cartofi
  • 8 castraveciori muraţi
  • sare
  • piper
  • 3 ouă
  • o linguriţă de muştar
  • ulei
  • 200 g şuncă de porc sau de pui
  • 100 g măsline naturale

Preparare:

Se spală cartofii şi se pun la fiert, cu coajă cu tot, într-o oală cu apă şi cu sare. Se pune şi un ou să fiarbă câteva minute, atât cât să fie tare pentru prepararea maionezei.

După ce s-au fiert cartofii, se scurg de apă şi se lasă să se răcească. Se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe si se pun într-un bol.

Separat, în alt bol, se pun gălbenuşurile crude şi gălbenuşul fiert, dat prin râzătoare, puţină sare şi piper, o linguriţă de muştar. După ce s-au omogenizat, se pune câte puţin ulei şi se amestecă încontinuu până se face maioneza.

Se taie şunca bucăţele foarte subţiri, măslinele la fel, castraveciorii se taie rondele subţiri şi se amestecă cu celelalte ingrediente. La final se adaugă maioneza amestecându-se bine.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Buna salata de cartofi. As face si o salata de boeuf, preferata mea.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.