Salata de cartofi cu fasole verde si mustar
PrinteazaSalata de cartofi cu fasole verde si mustar din: cartofi noi mici, fasole verde, muştar Dijon, ceapa, cimbru sau de pătrunjel proaspăt, ulei de măsline extravirgin, oţet de vin roşu.
- 340 g de cartofi noi mici, tăiaţi în sferturi
- 340 g fasole verde, tocată bucăţi
- 2 linguriţe de muştar Dijon
- 2 cepe, tocate mărunt
- 1 linguriţă de cimbru sau de pătrunjel proaspăt, tocat
- 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
- 1 lingură de oţet de vin roşu
Mod de preparare:
Pune cartofii într-un vas cu apă şi puţină sare. Fierbe-i până când se înmoaie uşor, circa 10 minute.
Adaugă fasolea şi lasă totul pe foc încă 5 minute.
Combina într-un bol uleiul, oţetul, muştarul, cepele şi cimbrul.
Asezonează dressingul cu sare şi piper negru, după gust.
Scurge bine cartofii şi fasolea. Mută legumele într-un vas de dimensiuni medii, adaugă ingredientele de la punctul anterior şi amestecă bine.
Serveşte salata la temperatura camerei.
Salata de cartofi cu fasole verde si mustar
Pofta buna!