Salata de cartofi cu capere – reteta usor de preparat

Printeaza

Salata de cartofi cu capere din: cartofi, ceapa, telemea, capere, masline, chives, menta, ulei, lamaie, iaurt, marar, mustra, sare, piper.

Ingrediente:Salata_de_cartofi_cu_capere

  • 500 g cartofi
  • 5 fire de ceapă verde
  • 150 g telemea de oaie
  • 1 lingură de capere
  • 80 g măsline negre fără sâmburi
  • 3 linguri de chives şi 2 linguri de mentă proaspăt tocate
  • 100 ml ulei de măsline
  • zeama de la 1 lămâie
  • 3 linguri de iaurt
  • 3 linguri de mărar proaspăt tocat
  • 1 linguriţă de muştar
  • sare
  • piper negru

 

Mod de preparare:

Cartofii se spală şi se fierb al dente in apă cu sare aproximativ 25 de minute.

După ce s-au scurs şi s-au răcit, se cojesc şi se feliază.

Ceapa verde se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Brânza se taie cuburi.

Cartofii, ceapa, brânza, caperele, măslinele şi verdeaţa se pun toate într-un castron şi se amestecă foarte bine.

Pentru dressing, se amestecă uleiul de măsline cu zeama de lămâie.

Se adaugă iaurtul, mărarul şi muştarul şi se amestecă totul pentru a obţine o cremă groasă.

Sosul se asezonează după gust cu sare şi piper şi se toarnă peste salata de cartofi.

Se amestecă totul bine, până când cartofii sunt acoperiţi de sos.

Salata de cartofi cu capere

Salata_de_cartofi_cu_capere

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.