Salata de carne cu cartofi si castraveti

Printeaza

Salata de carne cu cartofi si castraveti din: carne friptă sau rasol bine fiert, cartofi, castraveti, ou, salata verde, sos de maioneza sau iaurt, sare, ridichi, roşii cherry, patrunjel verde.

Salata_de_carne_cu_cartofi_si_castraveti

Ingrediente:

  • 200 g carne friptă sau rasol bine fiert
  • 4-5 cartofi
  • 2 castraveţi proaspeţi
  • 1 ou
  • 1 salată verde
  • 3-4 linguri sos de maioneză cu iaurt
  • sare

Pentru decor:

  • 2-3 ridichi mici
  • 6-9 roşii cherry
  • câteva fire de pătrunjel verde

Mod de preparare:

Tai carnea în fâşii subţiri. Poţi să foloseşti carnea rămasă de la friptură sau rasol fiert pentru o supă.

Speli bine cartofii şi îi pui la fiert fără să-i cureţi de coajă, în apă fierbinte, uşor sărată, pentru aproximativ 20 de minute.

Separat, fierbi oul tare. Scurgi cartofii fierţi, îi decojeşti după ce s-au mai răcit şi îi tai în cubuleţe.

Speli castraveţii şi îi cureţi pe jumătate, o fâşie da, una nu. Tai castraveţii în ronde­le, la fel şi oul fiert şi decojit. Speli salata frunză cu frunză şi o mpi în fâşii.

Amesteci oul, carnea şi legumele cu sosul de maio­neză, verdeaţa fin tocată şi sare după gust.

Decorezi cu roşiile cherry tăiate în jumătăţi şi felii de ridichi. Iei salata cu tine la picnic, în lada frigorifică.

Salata de carne cu cartofi si castraveti

Salata_de_carne_cu_cartofi_si_castraveti

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.