Salata de carnaciori
PrinteazaIngrediente:
- 75 g carnati
- 75 g branza emmentaler
- 1 castravete
- 1/2 ceapa
- 1 lingura otet din vin alb
- 1/2 lingurita mustar dulce, cu seminte
- sare,
- piper
- 3 lingurite ulei de floarea-soarelui sau de rapita
- frunze de salata
- 3-4 ridichi
- 1 castravete mic
- patrunjel
Mod de preparare:
Curatati carnaciorii de coaja, faramitati sau radeti branza, taiati castravetele pe lung, apoi taiati totul fasii. Pentru sosul marinat, curatati ceapa si tocati-o marunt. Amestecati-o cu otet, mustar, sare si piper.
La final, adaugati uleiul si bateti totul bine pana cand ingredientele au fost bine incorporate. Amestecati ingredientele pentru salata cu dressingul mai sus preparat, acoperiti-le cu o folie alimentara si lasati totul la frigider circa 1 ora.
Intre timp pregatiti frunzele de salata, spalati-le, uscati-le si tapetati cu ele o farfurie. Pregatiti ridichile, eventual, lasati deoparte putine frunze de ceapa.
Condimentati inca o data salata de carnaciori si rasturnati-o peste frunzele de salata. Ornati-o cu ridichile, castravetele mic si patrunjelul.
Salata de carnaciori
Pofta buna!