Salata de caracatita

Printeaza

Salata de caracatita din: pui de caracatita, portocale, porumb, fasole, usturoi, ceapa, ardei gras, salata verde, sfecla rosie, lamaie, seminte de coriandru, sare, piper, ardei iute.

Ingrediente:

  • 8 pui de caracatita
  • 2 portocale
  • 200 g porumb baby murat
  • 100 g fasole alba fiarta
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • 2 rosii
  • 1 salata verde
  • 1 sfecla rosie
  • 1 lamaie
  • Seminte de coriandru
  • Sare, piper, marar, ulei
  • Pudra de ardei iute

Mod de preparare:

Puii de caracatita se curata, se spala, se condimenteaza si se prajesc in ulei incins 5 minute. Se scot intr-un castron, se stropesc cu suc de lamaie si se acopera. Intr-o cratita se pune sucul de la portocale si sucul de lamie ramas, usturoiul curatat de foi si pisat, o lingurita de seminte de coriandru pisate, sare si piper.

Se pun la fiert si cand au inceput sa clocoteasca se adauga ceapa tocata marunt, ardeiul gras si rosiile taiate cubulete. Se fierb cinci minute, se condimeneaza si se adauga marar tocat. Intr-un castron se pun fasolea alba, porumbul baby taiat bucati mai mici, salata verde rupta bucati, sfecla rosie curatata de coaja si data pe razatoarea cu ochiuri mici.

Se pun caracatitele pe platouri, se toarna deasupra sosul si se servesc alaturi de salata de legume. Pentru un gust picant, la sos se mai poate adauga si pudra de ardei iute. Se serveste alaturi de un pahar de vin alb de buturuga.

1 comentariu

  1. Suna foarte bine reteta asta de salata cu caracatita. Cred ca o sa adaug si sepia. Ador fructele de mare.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.