Salata de calmari

Printeaza

Salata de calmari din: calmari, ridichi de luna, morcovi, telina, ceapa, praz, dafin, ulei de masline, sare si piper boabe.

 

Ingrediente:Salata de calmari

  • 300 g de calmari, foarte proaspeţi
  • 5-6 ridichi de lună
  • 2 morcovi
  • 2 ţeline plus frunzele acestora
  • 1/2 ceapă
  • 1 fir de praz
  • 1 foaie de dafin
  • ulei de măs­line
  • sare
  • piper boabe

 

Mod de preparare:

Spălaţi bine calmarii şi fierbeţi-i în apă puţin sărată. In aceeaşi apă adăugaţi frunzele de ţelină, ceapa şi foaia de dafin.

Când sunt gata, scurgeţi-i şi tăiaţi-i în felii subţiri pe care le puneţi într-un castron transparent.

Separat, spălaţi şi curăţaţi bine toate legumele. Tocaţi ţelina, morcovii şi partea albă a prazului.

Combinaţi-le cu calmari din castron, puneţi sare şi piper după gust, apoi puneţi din abundenţă ulei de măsline.

Decoraţi salata cu ridichile de lună.

 

 

 

Salata de calmari

Salata de calmari

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Calamari cu chili la tigaie

Calamari cu chili la tigaie

Calamari cu chili la tigaie din: bacon, calamar, ceapa, morcov, zahar, ceapa verde, ulei, usturoi, ghimbir, pasta de chili, fulgi de chili, sos de soia, ulei de susan, vin de orez, curry, sirop de porumb. Ingrediente: 300gr bacon, maruntit 2 calmari, curățati și tăiati în bucăți 1 ceapa, felii 1 morcov, felii subțiri 1 lingură […]

Calamari crocanti cu salata

Calamari crocanti cu salata

Calamari crocanti cu salata din: calmari, boabe de piper, sare de mare, piper negru, condimente, faina de porumb, ulei vegetal, castravete, morcov, ardei rosu, frunze de coriandru, otet de orez, zahar tos si ulei de susan. Ingrediente: 400 g de calmari mici, curăţaţi 1/2 de linguriţă de boabe de piper de Sichuan 1 linguriţă de […]

 

Calamari umpluti cu rosii

Calamari umpluti cu rosii

Calamari umpluti cu rosii din: rosii uscate, calamar, capere, pesmet alb, verdeata proaspata, sare, piper negru, albus, ulei de masline, otet balsamic, suc de lamaie, ulei de masline. Ingrediente: 8 roşii uscate la soare tub de calamar mare sau 8 mai mici 2 linguri capere, tocate mărunt 75 g pesmet alb proaspăt 2 linguri verdeaţă […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.