Salata de bulgur cu castraveti

Printeaza

Salata de bulgur cu castraveti din: bulgur, rosie, castravete, menta, lamaie, sare, piper.

Pentru a obține bulgurul, boabele de grâu dur sunt întâi fierte în apă, apoi uscate și, în cele din urmă, măcinate pentru a forma granule sau fulgi de culoare maronie. Acest proces face ca bulgurul să fie ușor de gătit și să aibă un timp de preparare mai scurt decât alte tipuri de cereale integrale.

Bulgurul este disponibil în diverse granulații, de la cea mai fină până la cea mai groasă. Granulația fină este potrivită pentru salate și preparate rapide, în timp ce bulgurul cu granulație mai groasă este excelent pentru mâncăruri mai consistente sau pentru umpluturi.

Bulgurul este o sursă excelentă de carbohidrați complecși, proteine, fibre și vitamine din complexul B. De asemenea, conține minerale importante, cum ar fi fierul, magneziul și zincul.

 

Ingrediente:Salata de bulgur cu castraveti

  • 3/4 cana bulgur marunt
  • 1 rosie
  • 1 castravete
  • 4-5 fire menta verde
  • 1/2 lamaie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pui bulgurul într-un bol şi torni peste el apă fierbinte, cu 3-4 cm mai mult decât nivelul boabelor.

Acoperi vasul şi laşi bulgurul să se umfle timp de 15-20 de minute. Cu o furculiţă, amesteci bine în masa de bulgur, ca să,nu adere boabele între ele.

Dacă foloseşti boabe mari de bulgur (de 3-4 mm), e bine să le fierbi timp de 12 minute, la foc mediu, în 1 1/4 cană apă, până când boabele se înmoaie.

Speli roşia, castravetele şi menta. Tai castravetele în cubuleţe, roşia in felii, iar frunzele de mentă mărunt.

Pui într-un bol bulgurul răcit şi, cu 2 furculiţe, îl amesteci împreună cu zeama de lămâie, sare şi piper după gust.

Decorezi cu feliile de roşie. Serveşti salata după ce ai răcit-o 1/4 oră, în frigider.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Reteta zilei: Salata de bulgur cu legume si menta

Salata de bulgur cu legume si menta din: bulgur, ceapa verde, rosii, castraveti, menta, ulei de masline, suc de lamaie, chimen, sare, piper. Ingrediente:  1 cana bulgur ½ ceapa verde, tocata 1½ cani roșii, tocate ¾ ceasca castraveți, tocati 3 lingurite mentă proaspătă, tocată 6 linguri ulei de măsline 5 linguri suc de lămâie 1 […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.