Salata de avocado cu dovleac si grapefruit

Printeaza

Salata de avocado cu dovleac si grapefruit din: dovleac, avocado, grapefruit rosu, patrunjel verde, samburi de rodie, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper.

Ingrediente:Salata_de_avocado_cu_dovleac_si_grapefruit

  • 150 g dovleac taiat subtire
  • 150 g avocado
  • 150 g grapefruit rosu
  • patrunjel verde
  • 2 linguri samburi de rodie
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura otet balsamic
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Dovleacul se ţine 20 minute la cuptor, fără să se ardă, apoi se taie panglică, folosind instrumentul ce decojit sau, după îndemânare, un cuţit de filetat carne. Grapefruitul se curăţă de coajă şi de pielitele albe, iar avocado de sâmbure, tăindu-se, apoi, amândouă, în bucăţi de 5-6 cm lungime.

Se amestecă toate ingredientele într-un bol, se stropesc cu o vinegretă simplă (ulei, oţet balsamic, sare, piper), se amesteci, apoi se decorează cu frunze de pătrunjel verde şi sâmburi de rodie. Opţional, se pot adăuga câteva nuci de caju sau migdale.

Salata de avocado cu dovleac si grapefruit

Salata_de_avocado_cu_dovleac_si_grapefruit

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.