Salata de ardei, rosii si ceapa pentru iarna

Printeaza

Salata de ardei, rosii si ceapa pentru iarna din: rosii, ceapa, usturoi, ardei iute, piper mozaic, ardei grasi, busuioc, cimbru, otet, apa, sare grunjoasa, foi de dafin, ulei.

 

Ingrediente:Salata_de_ardei_rosii_si_ceapa_pentru_iarna

  • 2 kg rosii
  • 5 cepe albe
  • 3 cepe rosii
  • 5 catei de usturoi
  • 1 ardei iute
  • 2 linguri piper mozaic
  • 1 kg ardei grasi diferit colorati
  • busuioc
  • crengute de cimbru

pentru marinata:

  • 400 ml otet
  • 800 ml apa
  • 2 lingurite sare grunjoasa
  • 4 linguri zahar
  • 2 foi de dafin
  • 4 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Speli legumele şi le cureţi.

Tai roşiile în rondele de 5 mm, ardeii în fâşii subţiri, cepele şi ardeiul iute în rondele mai fine, iar usturoiul în jumătate.

Pregăteşti borcane de 720-800 ml. Le speli şi le sterilizezi în cuptor, apoi le laşi să se răcească.

E de preferat să ai capace noi, ca să ai siguranţa că etanşează bine.

Fierbi pentru 1-2 minute oţetul, apa, sarea, zahărul şi foile de dafin.

Pui în borcane câteva boabe de piper, busuioc după gust şi crenguţe de cimbru, apoi aşezi în straturi legumele, alternând culorile.

Printre legume, pui piper boabe, rondele de ardei iute, usturoi şi crenguţe de cimbru.

Torni încet marinata, înclinând uşor borcanul, ca să iasă aerul.

Ai grijă să acoperi bine legumele şi să pui deasupra, în fiecare borcan, câte o lingură cu ulei.

Infiletezi capacele şi le păstrezi în cămară.

Consumi salata după 2 luni, stropită cu ulei de măsline.

Salata de ardei, rosii si ceapa pentru iarna

Salata_de_ardei_rosii_si_ceapa_pentru_iarna

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.