Salata de andive si piept de pasare

Printeaza

Salata de andive si piept de pasare din: piept de pasare, andive, oua, mustar, ulei, smantana, lamaie, sare, piper.

Ingrediente:Salata de andive si piept de pasare

  • 1 piept de pasăre
  • 3-4 andive mijlocii
  • 2 ouă fierte tari
  • 2 linguri cu muştar
  • 1 pahar cu ulei
  • 3-4 linguri cu smântână
  • 1/2 lămâie
  • sare
  • piper măcinat

 

Mod de preparare:

Curăţaţi carnea de piele şi de oasele mici, spălaţi, puneţi la fiert cu apă rece. Lăsaţi să dea în clocot, aruncaţi apa, spălaţi carnea şi vasul şi puneţi să fiarbă cu apă rece cât să o aco­pere. Acoperiţi vasul, lăsaţi focul mic.

După 25 minute, scoateţi carnea şi tăiaţi-o romburi mici, puneţi în castron adânc.

Spălaţi andivele după ce le-aţi curăţat de foile veştede, desfaceţi fiecare frunză cu atenţie ca să nu se rupă, tăiaţi frunzele spălate sub jet de apă – în bucăţi de 2-3 cm. Stropiţi cu zeamă de lămâie.

Faceţi maigneză din 2 gălbenuşuri fierte, amestecate cu muştar şi subţiate cu ulei pus câte 2-3 picături. Pentru ca maioneza să nu se taie, folosiţi o lingură de lemn şi amestecaţi energic până când devine untoasă.

Subţiaţi cu smântână, condimentaţi cu sare şi piper. Turnaţi maioneza peste amestecul de came şi andive, treceţi pe platou, decoraţi cu felii de albuş şi serviţi ca aperitiv, cu felii subţiri de pâine prăjită.

 

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume reteta
Salata de andive si piept de pasare
Autor
Publicat pe
Timp preparare
Timp de gatire
Timp total
Medie rating
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.