Salata de andive fierte

Printeaza

Salata de andive fierte din: andive, ceapa, nuca, otet, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Salata de andive fierte

  • 500 g andive
  • 7 ceapă
  • 30 g miez de nucă
  • 25 ml oţet
  • 25 ml ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curăţă andivele de foile veştede, se spală şi se desfac foile, cu grijă, să nu se rupă. Se pun andivele la fiert într-o oală cu apă fiartă şi puţină sare. Când devin moi, se scot cu spumară, se trec sub un jet de apă rece. Se lasă la scurs şi apoi se toacă mărunt. Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt, iar miezul de nucă se pisează cât mai fin.

Intr-un castron de porţelan se amestecă andivele cu ceapa şi miezul de nucă pisat, se adaugă oţetul şi uleiul, se potriveşte de sare şi piper şi se amestecă.

Se serveşte rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.