Salata cu ton, mandarine si ananas

Printeaza

Salata cu ton, mandarine si ananas din: conserve trunchi de ton în ulei, rosii cherry, porumb din conserva, compot de mandarine, sare, ananas din compot, ceapa verde, paste fundite, zeama de lamaie, ulei de măsline.

Salata_cu_ton_mandarine_si_ananas

Ingrediente:

  • 2 conserve trunchi de ton în ulei
  • 5 roşii cherry
  • 100 g porumb din conservă
  • 1/2 cutie mică compot de mandarine
  • sare
  • 100 g ananas din compot
  • 3 fire de ceapă verde
  • 50 g paste fundiţe
  • zeama de la 1 lămâie
  • opţional, ulei de măsline

Mod de preparare:

Fierbi pastele al dente, în apă cu sare, timp de 7 minute. Le scurgi în stre­curătoare şi le treci prin jet de apă rece.

După ce se scurg, le pui într-un bol de salată, peste care adaugi tonul şi porumbul scurse, roşiile cherry tăiate pe jumătate, felioare de mandarine, rondele de ceapă şi ana­nasul tăiat cubuleţe fine.

Torni zeamă de lămâie după gust, adaugi puţină sare şi ulei de măsline dacă doreşti, pentru că tonul păstrează o parte din uleiul în care a fost conservat.

Serveşti salata după ce ai păstrat-o 10 minute în frigider.

Salata cu ton, mandarine si ananas

Salata_cu_ton_mandarine_si_ananas

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.