Salata cu stavrid afumat

Printeaza

Salata cu stavrid afumat din: rosii, ardei gras, castraveti, ceapa, stavrid afumat, oua, smantana, vin alb, sare, cimbru, marar.

Ingrediente:Salata_cu_stavrid_afumat

  • 3 rosii
  • 2 ardei gras
  • 3 castraveti de gradina sau unul de sera
  • 1 ceapa
  • 1 stavrid afumat
  • 2 oua fierte

pentru sos:

  • 2 oua fierte
  • 1 lingura de smantana
  • 6 linguri vin alb sec
  • sare
  • un pic de cimbru
  • marar pentru decor

 

Mod de preparare:

Scoţi carnea afumată de pe oase şi o tai mărunt sau o rupi şuviţe. Fierbi cele 4 ouă tari. Tai legumele cubuleţe cât se poate de mici, le amesteci cu albuşul fiert şi tocat mărunt de la două ouă şi restul ingredientelor. Dai la rece. Faci sosul pentru care striveşti cu o furculiţă gălbenuşurile de la două ouă fierte şi apoi le amesteci cu smântână, 2 linguri cu vin şi cim­brul.

Potriveşti de sare şi, dacă e prea gros, îl mai subţiezi cu vin. Aduci salata la masă decorată cu rondele de ouă fierte, mărar şi sosul separat.

Salata cu stavrid afumat

Salata_cu_stavrid_afumat

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Trebuie sa incerc salata asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.