Salata cu sprot afumat si legume

Printeaza

Salata cu sprot afumat si legume din: sprot, ardei capia, ardei iute, capere, arpagic murat, cartof, maioneza, lamaie, mustar, porumb, salata verde, busuioc.

Ingrediente:Salata cu sprot afumat si legume

  • 2 conserve cu şprot afumat
  • 2 ardei capia
  • 1 ardei iute mic
  • 2 lin guri cu capere
  • 1 borcănel cu arpagic murat
  • 1 cartof
  • 200 g maioneză
  • o lămâie
  • o linguriţă cu muştar
  • porumb
  • o salată verde
  • busuioc tocat

 

Mod de preparare:

Cartoful se curăţă de coajă, se spală, se taie bucăţi şi se fierbe în apă cu sare. Se pasează cu o furculiţă şi după ce s-a răcit se pune într-un bol împreună cu maioneza.

Se adaugă muştarul, busuiocul tocat, puţin ardei iute tocat, sarea şi piperul după gust.

Se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece până în momentul servirii.

Şprotul se scoate din conservă şi se pune într-o strecurătoare ca să elimine uleiul în exces. Se taie în jumătăţi sau se lasă întreg, se aşază pe un platou, se stropeşte cu suc de lămâie, se adaugă caperele, porumbul, arpa­gicul murat, ardei iute tocat după gust, ardeii capia tăiaţi şi salată verde tăiată fâşii.

Se toarnă deasupra sosul de maioneză cu cartof şi se serveşte imediat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.