Salata cu sparanghel, conopida si dovlecel

Printeaza

Salata cu sparanghel, conopida si dovlecel din: conopidă întreagă, ulei de măsline, supă fierbinte de legume, sparanghel, dovlecel, lamaie, zahar, capere, ulei de măsline extravirgin, pătrunjel, mentă, ceapă verde,

Salata_cu_sparanghel_conopida_si_dovlecel

Ingrediente:

  • 1 conopidă întreagă (circa 500g, după îndepărtarea frunzelor şi a cotorului)
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 5 linguri supă fierbinte de legume
  • 125 g de sparanghel, tulpinile tăiate în bucăţele, vârfurile lăsate întregi
  • 1 dovlecel, tăiat în cubuleţe
  • coaja rasă de la 2 lămâi, zeama de la una
  • 2 linguriţe de zahăr
  • 2 linguri de capere, scurse şi tocate
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin, plus extra pentru servit
  • 50g de pătrunjel, doar frunzele
  • 1 legătură mică de mentă, doar frunzele
  • 1 legătură de ceapă verde, tocată

Mod de preparare:

Dă conopida pe o râzătoare mare, oprindu-te doar când ajungi la miezul tare.

Incinge 1 lingură de.ulei într-o cratiţă mare, pune în ea conopida, asezoneaz-o şi – prăjeşte-o la foc mediu 3 minute, amestecând periodic.

Adaugă supa, amestecă, apoi acoperă cratiţa şi lasă conopida 3-4 minute. Amestecă o dată sau de două ori în timpul acesta – conopida trebuie să se frăgezească, iar suţra să sa absoarbă complet.

Intinde conopida pe o farfurie şi las-o să se răcească. Şterge cratiţa cu un şervet. Incinge restul de ulei în ea şi pune tulpinile de sparanghel, dovlecelul, sare şi piper.

Căleşte legumele la foc mare, până când devin aurii – circa 3 minute. Adaugă vârfurile de sparanghel, prăjeşte totul 2 minute, apoi lasă legumele să se răcească.

Amestecă zeama şi coaja de lămâie cu zaharul, caperele, ulei, sare şi piper. Toacă fin ierburile, apoi pune-le într-un bol mare împreună cu conopida, celelalte legume şi ceapa verde.

Când urmează să serveşti salata, adaugă dressingul şi amestecă bine. Transferă salata pe un platou, stropeşte-o cu puţin ulei, apoi taie în sferturi lămâile a căror coajă ai ras-o şi serveşte-le alături.

Salata cu sparanghel, conopida si dovlecel

Salata_cu_sparanghel_conopida_si_dovlecel

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.