Salata cu praz si varza rosie

Printeaza

Salata cu praz si varza rosie

Ingrediente:

  • 2 fire de praz
  • 6 oua
  • 2005 varza rosie murata
  • 200 g boabe de porumb
  • 100 g masline feliate
  • 1 ardei gras verde
  • 170 ml ulei de floarea-soarelui
  • 1 lingurita de mustar dulce
  • ½ lamaie
  • Sare, piper, marar

Mod de preparare:

Intr-o oala se pun la fiert 5 oua cu putina sare si se lasa sa fiarba 10 minute. Se clatesc cu apa rece, se curata de coaja, apoi se taie in jumatati. Galbenusul de la un ou fiert se pune intr-un bol impreuna cu galbenusul de la oul crud.

Se paseaza cu o furculita, se adauga mustarul, sarea, piperul. Se mixeaza, adaugand treptat uleiul si la sfarsit sucul de lamaie. Se acopera cu folie alimentara si se introduce la rece pentru 30 de minute.

Prazul se curata, se spala si se taie rondele subtiri; ardeiul gras se spala si se taie felii subtiri. Varza rosie se scurge de suc si se pune intr-un castron; se presara prazul, ardeiul feliat, maslinele si boabele de porumb.

Se adauga maioneza dupa gust, se condimenteaza, se presara marar tocat si se amesteca. Se serveste imediat, decorata cu jumatatile de oua fierte, impreuna cu un pahar de Cadarca.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.